Zdrowie na talerzu
Data: 07-12-2017 o godz. 19:50:15
Temat: PHP-Nuke


W listopadzie obchodziliśmy w naszej szkole Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania...


Został on zainicjowany w 2007 roku przez Komisarza Unii Europejskiej i organizację zrzeszającą szefów kuchni. Celem święta jest promowanie zdrowego jedzenia wśród najmłodszych (i nie tylko), dobrych nawyków żywieniowych, spożywania regularnie posiłków. Co roku Dzień Zdrowego Jedzenia obchodzimy na wiele sposobów. Tym razem przygotowywaliśmy w klasach i w domach wraz z rodzicami zdrowe potrawy. Były to: soki, sałatki, zdrowe ciasta, kanapki, koreczki, pieczywo pełnoziarniste, a nawet gofry. Wszystkie potrawy zaprezentowane były w holu szkoły. Tam też przygotowana była dekoracja o tematyce zdrowotnej przez organizatorki akcji panią Annę Górską i Anitę Dobrowolską oraz uczniów. Na długich przerwach można było oglądać przygotowane posiłki, podzielić się przepisami i pogłębić wiedzę o zdrowym odżywianiu.

Anna Górska









Artykuł jest z Strona Szkoly Podstawowej w Tyczynie
http://www.sp-tyczyn.szkoly.itl.pl

Adres tego artykułu to:
http://www.sp-tyczyn.szkoly.itl.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=964