W dniu 27.09.2019r. uczniowie z klas 1 „c”, 2 „a” oraz 3 „a” brali udział w zajęciach świetlicowych, których głównym celem było promowanie zdrowej żywności i zdrowego stylu życia...
Dzieci przypomniały sobie, dlaczego należy codziennie spożywać porcję warzyw i owoców, rozwiązywały krzyżówki, łamigłówki i zagadki owocowe, wykonywały piękne prace plastyczne prezentujące ulubione owoce i warzywa, grały w owocowe gry: dobble i memory. Najprzyjemniejszą częścią zajęć okazało się samodzielne wykonanie przez dzieci i degustacja przepysznej, zdrowej i kolorowej sałatki owocowej.
W dniu 2.10.2019r. w świetlicy został zorganizowany „Dzień Soku”, podczas którego uczniowie z klas 2 „a” oraz 3 „a” samodzielnie wykonywali soki owocowo – warzywne. W trakcie degustacji soków, każdy uczeń mógł się przekonać, że są one wyśmienite, smaczne a przede wszystkim bardzo zdrowe.
Zajęcia kulinarne w świetlicy, w których dzieci brały aktywny i chętny udział, były ważnym wydarzeniem kształtującym ich prawidłowe nawyki prozdrowotne.
Elżbieta Rabiejewska
Joanna Kręcidło
Maria Litwin